PostHeaderIcon Velikonoce v Křimicích překonaly návštěvnost

Na Velký pátek 29. března byly Křimice doslova nabité velikonoční atmosférou. Na místní nádraží dovezl Velikonoční expres výletníky z Plzně a na nádvoří místního zámku se konal velký velikonoční jarmark. Samotný zámek byl navíc mimořádně zpřístupněn veřejnosti, zájemci si mohli prohlédnout zámecké interiéry v doprovodu Elisabeth Lobkowicz.
Zájem o jízdu historickým motorovým vozem, o kterou se postaraly Vlaky Plzeňského kraje, předčil očekávání. Do Křimic z hlavního nádraží v Plzni dorazil vlak doslova našlapaný pasažéry. Ti se společně s dalšími cestujícími odebrali na prohlídku křimického muzea. V prostoru před muzeem na ně čekalo několik modelů železnice, některé si mohli sami vyzkoušet ovládat. Společnost Vlaky Plzeňského kraje pak nabídla ve svých stáncích spoustu zajímavých informací, výletníci si mohli zakoupit také celou řadu upomínkových předmětů. Následně se většina návštěvníků přesunula na Lobkowiczský zámek. Někteří využili k přepravě obecní mikrobus k tomu určený, mnozí se po plzeňském městském obvodě prošli pěšky.
Na zámeckém nádvoří křimického zámku se konal tradiční velikonoční jarmark, který pro veřejnost uspořádal Městský obvod Plzeň 5 společně s rodinou Lobkowiczovou. Stánky lákaly návštěvníky na velikonoční dekorace, pletené pomlázky či košíky, květiny a další. Děti se skvěle bavily v tvořivých dílničkách, kde si mohly samy vytvořit velikonoční dekorace. Fronty byly také u stánku se zeleným pivem, pochvalná slova se nesla i na obrovské klobásy, další prodejce téměř nestíhal smažit Krakonošovo kuličky, ke kterým nabízel vyhlášené křimické zelí.
V rámci akce mohli zájemci při mimořádných prohlídkách společně s Elisabeth Lobkowiczovou navštívit zámecké interiéry, které rodina výjimečně zpřístupnila veřejnosti. V průjezdu zámku nechyběla ani tradiční výstava obrazů studentů umělecké školy Zámeček. V zámeckém parku pak byla v neustálém zápřahu traktor-mašinka s několika neobvyklými vagonky, která především děti, ale občas i jejich doprovod, povozila po vytyčeném okruhu.
K pohodě a dobré náladě všech zahrál a zazpíval lidový soubor Plzeňský MLS Miroslava Šimandla.
Za použití zdroje: Deník/Monika Šavlová

Vlož komentář

Anketa

Chcete aby v Křimicích zůstala služebna Městské policie ?

Zobrazit výsledky

Nahrávání ... Nahrávání ...
Ceník reklamy
Reklamní Banner
Ad Square
Reklamní banner