PostHeaderIcon Na školské komisi to opět vřelo

Na středu 12.12. byla svolána mimořádná školská komise, kde se mělo vysvětlit, jak to opravdu bylo s darem italské rodiny základní škole v Křimicích. Komise se zúčastnili nejen její členi, ale i zástupci školy, maminky dětí, někteří zastupitelé a hlavní aktéři starosta Otásek a ředitelka 15.ZŠ paní Pavelková. V předchozích článcích jsme vás informovali, jak starosta převzal iniciativu s italskou rodinou Miani bez jakékoli dohody se základní školou a darované peníze nechal přeposlat na účet UMO5 a vyhlásil výběrové řízení na koupi mikrobusu u firem Ford a Mercedes. Na této komisi se mělo projednat jiné využití těchto peněz (980.000,-Kč), ale i přes velký odpor zúčastněných si starosta opět prosazoval „svůj“ mikrobus, i když nebyl schopen vysvětlit k čemu, nebo komu bude vlastně bus sloužit. Velkým zastáncem starostovo návrhu byl p.Novotný a zastupitel Slepička navrhoval dokonce výlet do Itálie. Kompromisem  by měl být mikrobus obci a zbylých 115.000,- Kč škole a dále z rozpočtu obce v průběhu dvou let 450.000,- Kč na učební pomůcky. Milí zastupitelé, tak to aby se předělal nedávno schválený rozpočet na příští rok a nezapomeňte na režijní výdaje mikrobusu…..

13 Reakce na “Na školské komisi to opět vřelo”

  • ŽITO napsal:

    Co si o tom všem myslet? Kdo pověřil Otáska, aby jednal? Já ne! Nic jiného než ostuda. Co si ti italové musí myslet?

    • poustevnik napsal:

      ale no tak …kdo by ho pověřil jako vždycky se pověřil sám ale ostuda to je a pořádná
      no dyž to bude pro školáky – minibus i nějaký prašule na pomůcky tak budiž ale fakt na co bude školáčkům ten bus? ví to někdo?

      • albert napsal:

        A jak to bude s ním po stránce provozní ? Kdo s ním bude jezdit, kdo jej bude mít na starost, kde bude parkovat ? Doposud se vůbec neví jeho technické vybavení ani pro kolik lidí bude atd atd. Mohl by to někdo kompetentní zveřejnit ?

      • albert napsal:

        Další věcí ovšem je i to, jak bude využit v době, kdy školáčci nikam jezdit nebudou. Výlety školáčků naší školy nejsou na denním pořádku, už tak jsou samé prázdniny a narvat jim do hlav co je třeba stojí dost času a úsilí. Takže řekne nám někdo z úřadu jak je toto ošetřeno dále ? Aby minibus stál někde většinu času u chodníku je špatná investice a mrhání prostředky. Leda že by to už někdo věděl ale zatím raději mlčí…

  • křimická občanka napsal:

    Vy jste banda vesničanů to se nevidí.
    Vaše starosti, stále stejných jmen, bych chtěl mít.
    Se divím že to p. Otáska ještě baví.
    Tak pěkné vánoce.

    • albert napsal:

      To ani nechtěj, ty starosti by tě třeba mohli i porazit. Pro začátek by stačilo, kdyby jsi si ujasnil(a), zda jsi křimická občanka či občan.:-) Jinak také pěkné a klidné vánoce.

      • nechci@otaska.cz napsal:

        Ale upřímně? a ty to víš, po 3 litrech kvalitního vína?

        • albert napsal:

          Hele, nejsi ty takhle náhodou proti ofic p. starostové nějaká zaujatá ? ;-) Že se pořád do ní navážíš ? Jdi už někam… Když tě to udělá dobře tak si s ó velkým dej taky láhvinku :-)

    • ŹITO napsal:

      A to jsi si ty marfůšo nevšimla, že tohle vesnice je. A že se podle toho taky tak chováme. Ovečky poslušne jdoucí.

  • Hordubal napsal:

    Nevím co proti starostovi pořád máte. On jediný aspoň nelenil a vymyslel plán s busem. Nikdo jiný se na té židli za tu dobu ani nerozhoupal, aby vymyslel něco, co by obci přineslo užitek. Hanit teď umí každý. Ale vymyslet co stím darem to ne.

  • poustevnik napsal:

    ale at tak nebo tak porád nevíme na co ten busík bude školáčkům ……… jen školáčkům

  • Štefan napsal:

    Nechápu, proč pan starosta chce kupovat mikrobus místo toho, aby ročně přispíval na provoz ZŠ školy. Za ty peníze by tu mohli být normální třídy, nemusely by se třídy slučovat, když pan starosta nechce přispívat na provoz ZŠ. Jedná se o návrat do 1.Republiky, to nikomu nevadí? Asi ano, když hodně rodičů děti vozí do jiných lepších škol, i já uvažuji svoje děcko vozit jinam … peníze by mohly být využívány po dobu několika let na přispívání provozu šloly (10 let).
    Jednání prospěcháře Otáska mě nepřekvapuje.

Vlož komentář

Anketa

Chcete aby v Křimicích zůstala služebna Městské policie ?

Zobrazit výsledky

Nahrávání ... Nahrávání ...
Ceník reklamy
Reklamní Banner
Ad Square
Reklamní banner