PostHeaderIcon Zmrzačení lípy na Křimickém náměstí, nebo nutné zlo

Včera odpoledne došlo k nevratnému zničení krásné velké lípy na rohu náměstí (proti bráně do zámeckého parku).  Nepamatuji, že by z něho padaly nějaké větve a ohrožovaly život kolemjdoucích lidí. Nebo snad byl jiný důvod k jeho poražení ?

Zajímá vás  skutečný důvod a víte kdo byl jeho  iniciátor ?

Odpověď na tuto otázku naleznete ZDE.

4 Reakce na “Zmrzačení lípy na Křimickém náměstí, nebo nutné zlo”

  • panečku napsal:

    Tak tomu se říká „bomba“ – jestli je toto bezpečnostní ořeř, tak co je potom pokácení? A hned si odpovím (aby nenechavci neměli důvod k poučování) – pokácení jest, když je strom uříznut až u země, bezpečnostní ořezání jest, když je stromu ponechán částečně kmen. Ale do jaké míry je nebo nutné „opižlat“ takový strom je bohužel jen na posouzení lidského faktoru. V některých městech to nechali dojít tak daleko, že stromy padaly na děti čekající na zastávce. Tady jsme v předstihu a činíme opatření – ovšem jen ve vztahu k automobilům – který významný automobil by to mohlo poškodit? Lidé na zastávce? No, to nemyslíte vážně – tam počkáme až to spadne, když jsou ty stromy tak nemocné. Ovšem otázkou je, jestli jsou tak nemocné. Podle toho jak vypadá dřevo po „šetrném“ opižlání lípy tak se zdá, že nejsou, ale nějaké důležité auto mělo pocit, že ho to ohrožuje, tak hurááá pilu do ruky a jde se na to :-) )

    • panečku napsal:

      sorry :-) chtěl jsem říci „lidé jdoucí k zastávce“ – no jo chybička se vloudila, tak sorry :)

  • Jan Jamrich napsal:

    K zmrzačení této lípy došlo už před dvaceti lety. Bylo to tehdy, když se na Křimické náměstí zaváděla voda a zhruba 1,5 metrů od kmene se vybagroval výkop pro uložení hlavního řadu. Nic nebránilo tomu ten řad udělat kus vedle, ale nikoho to tehdy nezajímalo. Ořez ze 4.10. je v pořadí druhý. První zásah podobného rozsahu na dotčené straně stromu proběhl zhruba asi před deseti lety.

    • poustevnik napsal:

      To sem rád, že to tu už zas žije :-)
      Vona lípa je prevít, kterej přežije všechno. Ořezání i okopání. Jen to není hezký – kolem toho chodit. Dyž se opižlaj i ty další, tak to bude hrůza.

Vlož komentář

Anketa

Chcete aby v Křimicích zůstala služebna Městské policie ?

Zobrazit výsledky

Nahrávání ... Nahrávání ...
Ceník reklamy
Reklamní Banner
Ad Square
Reklamní banner