PostHeaderIcon Pálení čarodějnic v Křimicích

Místní rybáři, jako každý rok, pořádali u své restaurace U Mže tradiční pálení čarodějnic. Připravili pořádnou vatru a dětem nařezali klacky na opékání buřtů. O ty se zas postaraly Hanka Forejtů s Monikou Seifrtovou. Večerní  rej čarodějnic byl zahájen divadelní pohádkou. Pak se podpálila vatra a všichni se vrhli pro buřty. V průběhu večera hrála country kapela Indián a slovem doprovázel pan Fleisman. Před desátou hodinou večerní se vzneslo dvanáct lampiónů štěstí. Všichni si určitě přáli, aby do rána nepršelo. To se splnilo a ty nejvytrvalejší mohli hlídat májku až do rána.

Více fotografií najdete ZDE.

9 Reakce na “Pálení čarodějnic v Křimicích”

  • Jan Pertl napsal:

    Na pálení čarodejnic jsem byl pozván paní místostarostkou a dovoluji si uvést, že akci pořádal místní úřad. Dřevo v lese připravil a vartu postavil pan Cubr. A jen pro upřesnění – 200 kusů vuřtů také zakoupil úřad a o výdej se staraly paní Wagnerová, Seifertová, Hauerová a Forejtová. 12 lampionů daroval dětem pan starosta. V režii paní Edlové byla hudba.
    A ti bystří si jistě všimnuli, že úřad dodal ke třem stávajícím setům další dva pevné stoly s lavicemi. A vše bylo nově natřeno.

  • poustevnik napsal:

    a co jako? jak se zde psalo v jiném příspěvku dyť je to jedno, neni třeba kolem toho dělat zbytečnej humbuk – NE? nebo se tady vopravdu každýmu měří jinym metrem? Měří – bohužel……

  • Vít Mojžíš napsal:

    Děkuji za doplňující informace panu Pertlovi. Tak si představuji spolupráci s křimickými spoluobčany a proto také vznikly tyto webové stránky. Zdravím Vás !

    • Jan Pertl napsal:

      To jste mne pane špatně pochopil, já nejsem křimický občan, jen občas profesně brouzdám po desítkách webů a jsem stále více šokován tím co web tzv. „info portál Křimice“ produkuje. To, že jsem byl pozván paní Wagnerovou na pálení čarodejnic, (a dovolil jsem si opravit výše konstatované), a vy klidně vydáváte za spolupráci, to považuji za Vaši obrovskou nehoráznost a drzost. A anonymní web, který produkuje anonymní bláboly již více nenavštívím.

      • Křimice napsal:

        Asi tak :-)

      • Křimice napsal:

        Asi tak nějak..

      • kočička napsal:

        Jste v životě chudák, když Vás dokáže rozčilit poděkování. Když poděkování považujete za nehoráznost, tak opravdu nevím co Vás v životě kdy potěšilo. Lidé jako Vy jsou samolibí nafoukanci, kteří si upřimného díku druhých neumí vážit. Pan Mojžíš je člověk, který dokáže přiznat veřejně svoji chybu a za to se mu patří úcta ne pohrdání. To v dnešní zkorumpované době lidé už neumí =přiznat chybu nebo veřejně poděkovat za připomínky. Ach jo Pertl, Pertl…Škoda, že si ty moje řádky nepřečtete, když už tento web nenavštívíte, tak snad Křimice se poučí :-)

  • Křimice napsal:

    Jo přesně.Za to se zasloužila obec.Poustevníku nemůžeš v..e k…o pořád jen pomlouvat ale i pochválit.. :-)

  • Jan napsal:

    Hm, pane Pertle alias starosto, vartu, hm, a já myslel vatru. Jak to tak všechno víte? Nehynoucí díky, zvláště úřednicím. Lampiony daroval pan starosta, buřty také, to je světec.

Vlož komentář

Anketa

Chcete aby v Křimicích zůstala služebna Městské policie ?

Zobrazit výsledky

Nahrávání ... Nahrávání ...
Ceník reklamy
Reklamní Banner
Ad Square
Reklamní banner