PostHeaderIcon Fotbalová sezóna 2014/15 zahájena

Fotbalová sezóna v I.A třídě 2014/2015 začala i pro domácí mužstvo T.J. Sokol Křimice.  Na úvod musím vysvětlit, proč naše borce letos v podzimní části sezóny neuvidíme na domácím trávníku. Po usilovné téměř celoroční práci celého výkonného výboru křimického Sokola, jsme dokázali získat dotaci z Ministerstva školství mládeže a tělovýchovy ve výši 4 miliónů Kč, které použijeme k rekonstrukci a úpravě travnatého hřiště a jeho okolí, které je do dnešního dne původní ze sedmdesátých let minulého století. Dále jsme vybrali od sponzorů finance na nákup dřeva na opravu části dřevěného plotu, opravu vyžínače a vlastními silami začneme tuto část areálu sokolovny opravovat. Musím zde bohužel připomenout, že podpora od místního úřadu letos nepřišla, ani na provoz mládeže!

A teď k nové sezóně A mužstva. Jejich domovským pažitem v podzimní části soutěže je hřiště ve Vochově, kde hraje i naše „farma“. V sobotu 9.8. nastoupil křimický Sokol proti B týmu Senca a hned si naši připsali plný počet bodů. Zvítězili 3:2 (2:2), když dva góly vstřelil Venca Kuneš a z penalty Jirka Kohout.

Tímto vás zvu na další zápas ve Vochově v sobotu 16.8. v 17:00, kde poměříme síly se Slavojem Mýto.

Vít Mojžíš, starosta T.J. Sokol Křimice

* * * * * * * * * * * * * * * * Psali o nás v Deníku:

Zajímavý nádech měl zápas úvodního kola I. A třídy na hřišti ve Vochově mezi mužstvy Sokola Křimice a rezervou Senka Doubravka.

V utkání, které po velkém boji skončilo těsnou výhrou Křimic v poměru 3:2, proti sobě totiž bojovali na obou stranách známí fotbaloví trenéři. V dresu B týmu Senka totiž nastoupil trenér prvního mužstva tohoto oddílu, bývalý ligový hráč Škody Plzeň Pavel Vaigl. A na druhé straně v dresu Křimic se představili hned dva současní trenéři plzeňské Viktorie – hlavní kouč juniorského týmu Jiří Kohout a trenér dorosteneckého celku U19 Jiří Žilák. Ti navíc nastoupili pod taktovkou bývalého hráče Viktorie a od této sezony nového trenéra Křimic Kamila Bárty.

Spokojenější byli po vítězném utkání oba trenéři z Viktorie, zvlášť Jiří Kohout. Ten s přehledem vstřelil z pokutového kopu první branku utkání a při vítězné trefě svého týmu asistoval. „Do mužstva mě přivedl kolega Žilák, který zde hraje už druhou sezonu. S Pavlem Vaiglem se známe delší dobu, v samotném zápase jsme se často potkávali ve středu pole. Hráli jsme oba v klidu a pohodě se vzájemným respektem. Pár slov jsme si vyměnili až po utkání,“ uvedl Jiří Kohout.

Dobrý zápas odehrál na pravé straně zálohy i trenér dorostu Viktorie Jiří Žilák. „Myslím, že Senco bylo lepší a chvílemi diktovalo tempo hry, naše výhra byla i trochu šťastná. Trenérovi Bártovi do vedení mužstva rozhodně nemluvíme. Oba to bereme hlavně jako odreagování a relaxaci,“ potvrdil kouč dorostu plzeňské Viktorie.

Vlož komentář

Anketa

Chcete aby v Křimicích zůstala služebna Městské policie ?

Zobrazit výsledky

Nahrávání ... Nahrávání ...
Ceník reklamy
Reklamní Banner
Ad Square
Reklamní banner