PostHeaderIcon Cyklostezka slavnostně otevřena

Nový 1,5 kilometr dlouhý úsek stezky pro pěší a cyklisty byl otevřen u Křimického jezu. Umožní cyklistům vyhnout se teď již dost frekventované silnici od Kalikovského mlýna do Malesic po cestách a stezkách v nivě řeky Mže. Město za ni zaplatí osm milionů korun včetně DPH, část nákladů pokryje evropská dotace.
S nápadem vytvořit pěknou cyklostezku při řece z Křimic do Malesic jsme přišli už v roce 2017, kdy jsme nechali zpracovat studii, kterou jsme pak předali Správě veřejného statku města Plzně, která zadala projekt. Chtěli jsme tím navázat na tzv. kolejovou cestu, která dvěma betonovými pásy spojila podél řeky Radčice s křimickou Pláží a na cestu vybudovanou kolem ní. Nový právě dokončený úsek stezky pokračuje jen asi 200 metrů za ní,“ popsal historii vzniku stezky křimický starosta Vít Mojžíš.
Tímto děkuji za spolupráci malesickému starostovi Aleši Tolarovi, náměstku primátora Michalu Vozobule, pracovníkům Správy veřejného statku, Odboru investic a zhotoviteli firmě RoadFin Stavby s.r.o.

Nyní pokračují přípravy na prodloužení této stezky Green way z Malesic do Města Touškova.

Vlož komentář

Anketa

Chcete aby v Křimicích zůstala služebna Městské policie ?

Zobrazit výsledky

Nahrávání ... Nahrávání ...
Ceník reklamy
Reklamní Banner
Ad Square
Reklamní banner