PostHeaderIcon Slavnostní otevření křimické Pláže

Od roku 2017 se připravovala revitalizace místa u řeky Mže pod sokolovnou. V těchto místech se za první republiky nacházelo koupaliště se skluzavkou, převlékárnou, hřištěm.

Od myšlenky vytvořit další odpočinkové místo v Křimicích uběhlo 18 měsíců a mnoho a mnoho práce. Od vykácení zestárlých stromů, úpravy terénu zaneseného sutí a odpadky až po samotnou realizaci dřevěného mola, chodníčků, ohniště, šachovnice, hmyzího domečku, laviček, košů a hlavním středobodem místa je samozřejmě imitace pláže. Bonus navíc je vybudování jedinečného discgolfového hřiště s 9 koši. Zábava pro nejširší veřejnost, kteří vlastní buď svůj létající talíř(frisbee), nebo si můžou profesionální disk zapůjčit na ÚMO5.

Malou slavnost otevření křimické Pláže okořenilo čtyřdenní setkání dřevosochařů, kteří vyrobili několik laviček, lehátek a čtyři plastiky se zde poražených topolů. Konkrétně zde vznikl dřevěný trůn, anděl ochránce místa, kolébka matky vod a dominantou se stala otevřená kniha.

V sobotu 8.června v 18:00 starosta obce Vít Mojžíš zahájil a v krátkosti shrnul historii a vývoj tohoto místa, páter Igor Bibko požehnal tomuto místu a lidem, kteří zde budou čerpat energii, děti z mateřské a základní školy zazpívaly a zatančili na obří šachovnici, která se stala dočasně i pódiem. Starosta obce přivítal a poděkoval všem, kteří se zasloužili o vybudování tohoto krásného místa v přírodě. Na závěr oslav vystoupil umělec Ondřej Smeykal, který zahrál a pohovořil o pravěkém nástroji z australského stromu tzv. digeridoo. Slavnostního otevření areálu si všichni návštěvníci dostatečně užili a mnozí seděli ještě dlouho do nočních hodin u plápolajícího ohně u řeky Mže.

Vlož komentář

Anketa

Chcete aby v Křimicích zůstala služebna Městské policie ?

Zobrazit výsledky

Nahrávání ... Nahrávání ...
Ceník reklamy
Reklamní Banner
Ad Square
Reklamní banner