PostHeaderIcon Tříkrálová sbírka v Křimicích

Tříkrálovou sbírku pořádá každoročně Charita Česká republika. Skupinky koledníků, doprovodné akce i distribuci pokladniček organizují jednotlivé místní Charity, často ve spolupráci s farnostmi, školami či různými mládežnickými organizacemi.
Tříkrálová sbírka je největší dobrovolnickou akcí u nás a díky věrným koordinátorům, koledníkům i dárcům se ji podařilo uspořádat už posedmnácté. A tak tři králové přišli i do Křimic. Navštívili zdejší školy a zavítali i na místní úřad. Sestry ze Selesianského střediska z Křimické zahrály a zazpívaly koledu a paní Mašlová požehnala práci úředníkům a všem posvěcenou křídou vypsala iniciály všech králů K+M+B na obruby dveří. Odměnou jim byl finanční příspěvek na charitu.
V roce 2018 se v celé republice vybralo 114 milionů z toho plzeňská Městská charita vybrala 721.000,- Kč. Z celkového výtěžku se 65 % vrací Charitě, která koledování v regionu zaštítila, 15 % využívá na své projekty diecézní Charita, 10 % putuje na pomoc potřebným do zahraničí, 5 % jde na celostátní projekty a 5 % pokrývá režii sbírky.

Vlož komentář

Anketa

Chcete aby v Křimicích zůstala služebna Městské policie ?

Zobrazit výsledky

Nahrávání ... Nahrávání ...
Ceník reklamy
Reklamní Banner
Ad Square
Reklamní banner